Hozzávalók:
½ l tej + 1 dl szódavíz
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg liszt
baracklekvár
porcukor
olaj vagy vaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a többi hozzávalóból keverek egy sűrű palacsintatésztát, majd beleforgatom a felvert fehérjét is.
Egy teflon lábasban, ami lehet palacsintasütő is, melegítek kevés olajat, kb. 1 evőkanálnyit (aki vajjal szereti azzal készítse), majd a tészta 1/4-ét beleteszem, megsütöm, akkor megfordítom és két fakanállal, vagy szilikonos lapáttal kezdem kisebb darabokra tépkedni. Az így kapott darabokat forgatva, minden oldalán átsütöm.
Ebből a mennyiségből 4 adag lesz, ezért 4 adagban sütöm ki, így nagyon hamar elkészül.
Tálalaáskor forró baracklekvárral meglocsolom és porcukorral díszítem.