Hozzávalók:
1 tojás
5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg liszt
½ cs. sütőpor
fél bögre tej
30 dkg magozott, felezett sárgabarack
vaníliás porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A puha vajat, vagy margarint elkeverem a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a szobahőmérsékletű tojást, géppel jó habosra keverem, hozzáöntöm a szintén szobahőmérsékletű tej harmadát azzal is keverem még pár percig.
Végül jön bele a sütőporral elkevert liszt és a maradék tej felváltva.
Zsírozott, lisztezett kisebb tepsibe öntöm a tésztát és rárakom a felezett barackokat.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb 20-25 percig.
Amikor kihűlt kockákra vágom és vaníliás porcukorral szórom meg.