Hozzávalók:
Gyors sajtos kifli.
50dkg, liszt,10+10. dkg. puha margarin,3dkg. élesztő, 1+1. tojás, 1,5. dcl. tej,1 tk. cukor, 2tk. só, 2-3. ek. tejfel, 15. dkg. reszelt sajt. 2.ek. olaj.
*
Elkészítés:
Elkészítés.
A lisztet megszitáljuk és a 10dkg. margarinnal elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a cukros tejben felfutatott élesztőt, 1 tojást, sót és 2-3. ek. tejfelt hogy gyúrható tésztát kapjunk. NEM DAGASZTJUK ÉS NEM KELESZTJÜK. A tésztát fél cm. vastagságúra kinyújtjuk, és 10dkg.puha margarinnal megkenjük,és 10dkg. reszelt sajttal megszórjuk. A hosszabb oldalánál feltekerjük mint a bejglit/ igy több lesz a réteg./elvágjuk kettőbe. konyharuhával letakarjuk és 20. percet pihentetjük. A rudakat egyenként kinyújtjuk a gyúrótábla hosszúságúra 16-17.cm. szélességűre és fél cm. vastagságúra. Olajjal vékonyan megkenjük. Hegyesszögű háromszög formára vágjuk és feltekerjük. sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk , előmelegített sütőben 220. fokon 20-21. perc alatt arany barnára sütjük.