Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 ek étolaj (lehet olívaolajat is használni)
3 tk só
3 tk cukor
2,5 dkg éleszto
A toltelékhez:
4 ek surített paradicsom
oregánó
só, bors
fuszerkomény
20 dkg szeletelt bacon
50 dkg virsli (ha lehet juhbeles)
A kenéshez:
1 tojás
*
Elkészítés:
Az élesztot egy kevés tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a maradék tejet, az olajat, a sót és a cukrot elkeverjuk, majd hozzáadjuk az élesztot. Konnyu tésztát gyúrunk belole. (Akkor jó, amikor elválik a kezunktol.)
Kelesztés nélkul kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és háromszogeket vágunk belole.
A paradicsomot fuszerezzuk sóval, borssal, oregánóval és koménnyel. Minden háromszoget vékonyan megkenunk. Ráteszunk egy szelet szalonnát, egy fél virslit és kifliformára csavarjuk.
Tetejét tojással megkenjuk és elomelegített sutoben 180 fokon megsutjuk.


