Gyors májgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Gyors májgombóc leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db húsleveskocka
1 kk ételizesítő
½ cs.  apróra vágott petrezselyemzöld
Májgombóchoz:
1 tömlős  Gyulai májas
2 zsömle (vagy 2 szelet kenyér)
1 kis tojás
1-2 ek. liszt
1 kis fej hagyma
½ ek zsír
só (ízlés szerint)
1 tk bors
3 tk majoránna
½ cs. petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Van, amikor nincs időnk hosszasan főzni, de ennénk egy kis levest, ilyenkor nálam a májgombóc leves a nyerő, amit húsleveskockából és májasból készítek, fél óra alatt kész van, lehet is enni a finom, gőzölgő, meleg levest.
Először a májgombóc alapját készítem el. A zsíron szép barnára pirítom az apróra vágott hagymát, a tűzről levéve hozzáadom a májast, jól elkeverem. Ehhez jön az áztatott és kinyomkodott zsömle, vagy kenyér, a tojás, és a fűszerek. Hozzáadom a lisztet, annyit, hogy jól formázható massza legyen, végül az aprított petrezselyemzöldet is belekeverem. Ennek kb. 10 percig pihenni kell, addig felteszek 2 liter vizet, amikor forr, beleteszem a húsleveskockákat, az ételitesítőt(ha kell még lehet sózni), az apróra vágott petrezselyemzöldet. Amikor már jól összeforrt, evőkanállal megformázva belerakom a májgombócokat és addig főzöm, amíg feljönnek a tetejére. Egyet ki szoktam venni, megnézem, megfőtt-e, ha kell még főzöm 1-2 percig.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyors májgombóc leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!