Hozzávalók:
30 dkg Glutenix Alba tutti liszt
3 ek napraforgóolaj
1 dl víz
1 dl tej
1 tk só
1 tk cukor
2 dkg friss élesztő
Töltelék:
10 dkg füstölt, főtt tarja
1 csokor snidling
5-6 db szárított paradicsom
10 dkg füstölt sajt
5 dkg vaj
1 db tojássárgája
1 ek szezámmag a tetejére
*
Elkészítés:
Először sütöttem ebből a lisztből, és nagyon kellemesen csalódtam.
Szénhidrát csökkentett, azonban gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz, búzaallergiásoknak nem ajánlott!
A tészta hozzávalóit összekeverjük és megdagasztjuk a robotgéppel.
A dagasztás után 30 percig kelesztjük a tésztát.
Közben elkészítjük a tölteléket: a tarját és a szárított paradicsomot apró kockákra vágjuk, a metélőhagymát szintén apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta megkelt, két egyelőre részre osztjuk.
Az első tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vaj felével, rászórjuk a sajtot, tarját, paradicsomot, snidlinget, majd lefedjük a másik, szintén kör alakúra nyújtott tésztával.
Nem egyszerű, de megoldható!
Ezután 8 egyenlő részre vágjuk.
1-1 cikket feltekerünk, és kifliket formálunk belőlük.
Szilikonos sütőlapra tesszük őket, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
Amíg a sütő felmelegszik, még pihennek, majd 200 fokon kb.
20 perc alatt pirosra sütjük őket.