Hozzávalók:
1 nagy pohár joghurt, natur, vagy gyümölcs.
1 tojás, ½ cs. Sütőpor, csipet só.
4e.k. cukor
25dkg, liszt, 1ek, rum.
olaj a sütéshez, fahéjas porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
Az olajat odarakjuk melegedni. Amíg melegszik össze állítjuk a tésztát. Egy tálba tesszük a joghurtot hozzá adjuk a tojást, cukrot, a ½ cs. Sütőport, sót, lisztet, jól össze keverjük és végül hozzá adjuk a rumot. Amíg ezt a műveletet elvégezzük az olaj is sütésre kész. Egy teás kanalat bele mártjuk az olajba, és így apró fánkokat szaggatunk, ezek megnőnek csak megfelelő mennyiséget tegyünk a lábasba. Szép arany barnára sütjük, még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Ebből a mennyiségből kb, 50 db, fánkocska van.
Jó étvágyat kívánok
