Hozzávalók:
5 egész tojás
5 evőkanál cukor –
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
Krém
2 csomag vaniliás puding
7,5 dl tej
7 evőkanál cukor
1 teáskanál vanilia aroma
2,5 dl tejszin
2 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin + 1 dl langyos viz
Tetejére
cukrozott kakaóport szórunk
*
Elkészítés:
A tojásokat + cukrot habosra keverjük ( 7-8- perc )
-óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet
-a tepsit kibéleljük sütőpapirral beleöntjük a tésztát és 20 perc alatt megsütjük …hagyuk kihülni
Krém
-a vaniliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanilia aromár
-hagyjuk hülni
-a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral
-a zselatint elkeverjük a 1,5 dl langyos vizzel és a kihült pudingos krémhez keverjük
-jól habositjuk majd apránként a két krémet összekeverjük
-10-15 percre a hűtőbe tesszük majd
-a kihült tésztára kenjük
-tetejét cukrozott kakaóporral szorjuk meg
-hűtőbe tesszük másnapig