Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb
só, bors
zöld fűszerporom
10 dkg darált sertéshús, fűszerezve.
2 ek liszt
3 db burgonya
1 ek kacsa zsír
3 db gomba
1 db paprika
1 dl tejszin
*
Elkészítés:
A sertéscomb szeleteket kiklopfoltam, só, bors saját zöld fűszer por(minden mentes, még só sincs benne.)
Most a zöld fűszerpor került bele!
Közben a vas lábasban melegszik a kacsa zsír.
A mikróba kerül 3 db héjas burgonya 7 percre.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, hirtelen átpirítom a forró kacsa zsíron mindkét oldalát, majd fedő alatt pár percet puhul.
Került mellé még 2 db , fűszeres húspogácsa-bors, só, szárított vöröshagyma- fokhagymapor-ral összegyúrva.
Újra fedő nélküli pirítás.
A vissza maradt zsiradékon, finom pörzs anyagon 3 db gombát-szeletelve- és 1 db zöld paprikát megpirítottam, felöntöttem tejszínnel, mire felforrt a burgonya is megsült.


