Hozzávalók:
35 dkg liszt
7 dkg vaj/margarin
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
pici só
4 tojás sárgája
250 g tejföl (másfél kispohár)
1 mokkáskanál rum aroma
olaj a sütéshez + porcukor a szóráshoz
csipkebogyó lekvár (tetszés szerinti mártogatós)
*
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, sót, vaníliás cukrot.
A tojás sárgákat kikeverjük a tejföllel, a rum aromával és hozzáöntjük a lisztes anyaghoz. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
25-30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokat vágunk, közepüket is bemetsszük, és áthúzzuk rajta az egyik csücsköt.
Nem túl forró olajban 4-5 percig sütjük, közben megforgatjuk, míg világosbarna lesz. (Ne sokat tegyünk egyszerre, mert megnőnek.)
Papírtörlőre tesszük. Csak a tetejüket szórjuk porcukorral. – És már lehet mártogatni.
(Saját recept)