Gyors csörögefánk (25-28 db)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Gyors csörögefánk (25-28 db)

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
7 dkg vaj/margarin
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
pici só
4 tojás sárgája
250 g tejföl (másfél kispohár)
1 mokkáskanál rum aroma
olaj a sütéshez + porcukor a szóráshoz
csipkebogyó lekvár  (tetszés szerinti mártogatós)

*

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, sót, vaníliás cukrot.
A tojás sárgákat kikeverjük a tejföllel, a rum aromával és hozzáöntjük a lisztes anyaghoz. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
25-30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokat vágunk, közepüket is bemetsszük, és áthúzzuk rajta az egyik csücsköt.
Nem túl forró olajban 4-5 percig sütjük, közben megforgatjuk, míg világosbarna lesz. (Ne sokat tegyünk egyszerre, mert megnőnek.)
Papírtörlőre tesszük. Csak a tetejüket szórjuk porcukorral. – És már lehet mártogatni.
(Saját recept)

Gyors csörögefánk (25-28 db)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyors csörögefánk (25-28 db)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!