Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre búzadara
1 bögre cukor
11/2 sütőpor
1 drb margarin
pici só
Töltelék:
11/2 kg alma
1 bögre cukor
1-2 kk fahéj ízlés szerint
*
Elkészítés:
Az almát héjastól lereszeljük, a fahéjat, cukrot hozzákeverjük.
Bögrével kimérjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, búzadara,sütőpor) és jól elvegyítjük
A margarin felét vízgőz felett felolvasztjuk..
Egy 24x34cm-es tepsit előkészítünk.
A tepsi alját vastagon kikenjük a szobahőmérsékletű margarin felével. A száraz hozzávalók felét szétterítjük a tepsi aljára. Erre jön az almatöltelék fele (nem kell kiszorítani a levétől) ,rá a lisztes keverék másik része és a töltelék másik fele. Tetejére rákanalazzuk az olvasztott margarint. Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihülni. Teljesen kihülve szeleteljük.