Hozzávalók:
fél kg lisz
2 teáskanál só
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 kkanál cukor
langyos viz a dagasztáshoz és 1 dl olaj
1 db tojássárgája
*
Elkészítés:
A tejet meglangyositom, bele a cukor, az élesztő és 2 evkanál liszt.
Amig felfut, addig a lisztet a tálba teszem, sózom és egy tojássárgáját ütök bele, majd a felfuttatott kovászt hozzáadom és langyos vizzel bedagasztom és hozzádagasztom az olajat is fokozatosan.
Letakarom 10 percre.
Bekapcsolom a sütőt és 10 perc elteltével kinyújtom.
Majd hosszába és keresztbe bevagdosom, kb 13-15cm hosszú és 10cm széles téglalapokra.
A téglalapok két szélét behajtom egymásmellé és felüről kezdve feltekerem.
Sütőpapírt teszek a tepsibe és rárakom sorba a tekercseket, majd tetejüket keresztbe bevágom kétszer és mehet a sütőbe.
Amig készülnek a tekercsek annyi kelés elég nekik.165 fok 30-35perc légkeverés mellett.