Hozzávalók:
4-6 db savanykás zöld alma almaszeletelovel felvagva ( kb 8 cikk/ alma) Fahéj ízlés szerint 1-2 marék dió durvára vágva 200 gr vaj vagy margarin 1+1/4 pohár cukor 1 pohár Liszt 2 tojás Forma kikenesehez: vaj Tetejére: porcukor
*
Elkészítés:
200 gr vajat 1 +1/4 pohár cukorral olvasszuk fel lábasban állandó kevergetes mellett.Vegyuk le a gazrol es adjunk hozza 1 pohár lisztet.Keverjuk csomomentesre es hagyjuk kihűlni. 2 tojást verjunk fel es adjuk a kihűlt tesztahoz.Alaposan keverjük ossze.Amig a tesztünk kihűl ,addig pucoljuk meg az almakat es almaszeletelovel szeleteljuk fel.Vajazzuk ki a torta formát ,majd az alma szeleteket egyenletesen teritsuk szét az alján.Az almakat szórjuk meg durvára vágott dióval es fahéjjal,majd öntsük ra a kihűlt tésztát.Gyenged razogatassal oszlassuk el a tésztát. 180 fokra Elore melegített sutoben kb 30-40 perc alatt süssük készre ( tuprobaig). Tálalás elott porcukorral szórjuk meg a tetejet.