Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg ráma margarin
4 db tojás sárgája
csipet só
2 dkg kristálycukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
Töltelék:
40 dkg ribizli ( vagy barack dzsem )
20 dkg mandula ( darálva )
10 dkg kristálycukor
Teteje:
4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
*
Elkészítés:
Langyos tejbe morzsoljuk a 2 dkg cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk.
Lisztből, margarinból, tojás sárgából, sóból omlós tésztát készítünk.
( kézzel összemorzsoljuk ) Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, és hagyjuk keleszteni.
Ha a tészta megkelt 3 részre osztjuk.
Előre kilisztezett, kizsírozott tepsibe helyezzük a kinyújtott első adagot.
( nyújtófára feltekerjük, és a tepsibe tekerjük le ) Rákenjük a fele lekvárt, meghintjük a fele darált mandulával és kristálycukorral keverékkel.
Ráhelyezzük a második lapot, majd újra rákenjük a lekvárt, mandula keveréket.
Betakarjuk a harmadik lappal, és 30-40 percig sütjük közepes hőfokon, majd kivesszük a sütőből, és rásimítjuk a porcukorral felvert tojás fehérjét.
Visszatesszük a sütőbe és még 10 percig sütjük.