Hozzávalók:
4 nagyobb sertésvese
15 dkg gyöngyhagyma
2 ek vaj
2 ág kakukkfű
1 ek vörösborecet
2 kk paradicsompüré
4 dl zsíros tejszín
1 chili
Só, borp
*
Elkészítés:
A vesét lapjában kettévágjuk, kivágjuk a csatornákat.
A maradékot 3 cm-es kockákra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a gyöngyhagymát (a nagyobb darabokat félbevághatjuk ).
Mikor kicsit megpirultak, hozzáadjuk a vesét, az apróra vágott chilit és a kakukkfű ágak lecsipkedett leveleit.
Lejjebb vesszük a lángot, beleöntjük a borecetet, paradicsompürét és a tejszínt.
Időnként megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk.
Miután elzárjuk a lángot, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
A képen a Fűszeres alma és burgonya c.
körettel tálalva.