Hozzávalók:
300 gramm liszt
200 gramm nádcukor porrá őrölve
300 gramm sült sütőtökpüré
100 gramm vaj
4 tojás- én nagyobb házi tojásokat használtam
1 citrom reszelt héja
reszelt friss gyömbér- ízlés szerint, de legalább 1 teáskanállal
1 púpos teáskanál sütőpor
egy csipet só
*
Elkészítés:
1. A sütőtököt feldaraboljuk és 200 fokon a sütőben megsütjük. Ha nem akarjuk, hogy a teteje megégjen akkor takarjuk be alufóliával.
2. A sütőtökről eltávolítjuk a héját és 300 grammot félreteszünk belőle.
3. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és elkeverjük, megsózzuk. Egy másik tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
4. Ezután belekeverjük a reszelt friss gyömbért, a citromhéjat és a villával szétnyomkodott sütőtökpürét, végül a lisztet.
5. Egy kuglófformát kivajazunk és belehelyezzük a masszát. 180 fokon sütjük 35- 40 percet. Én tűpróbával ellenőriztem.