Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

csillus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 tojás
1 bögre olaj
2 bögre cukor
2 bögre liszt
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt gyömbér
3 bögre (nagy lyukon) reszelt sárgarépa (kb 6 közepes darab)
1 bögre durvára darált dió
250 g mascarpone
3 ek cukor
1 jól megmosott narancs lereszelt héja és leve

*

Elkészítés:

1.    A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
2.    Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett  sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
3.    Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
4.    Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
5.    Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
6.    Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
7.    Süssük 40-50 percig. (Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
8.    Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
9.    Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
10.    Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel