Gyömbéres-chilis sertéstarja pikáns mártásban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 g sertéstarja (szeletelt, csont nélkül)
gyömbér ízlés szerint (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint (őrölt)
2 közepes fej vöröshagyma
kakukkfű ízlés szerint (őrölt)
4 ek ketchup
2 ek szójaszósz
2 ek worcestershire-szósz
1 ek vörösborecet
2 ek méz
10 dkg kolozsvári szalonna
1 dl napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk.
Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük.
Az apróra aprított hagymát olajba tesszük  és hozzáadjuk az apróra vágott kolozsvári szalonnát is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát.
Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődött,  felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van.
A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.

Gyömbéres-chilis sertéstarja pikáns mártásban