Hozzávalók:
10dkg virág
2 citrom
9 dl tiszta csapvíz
1, 5 kg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Szedés után azonnal állj neki a mézkészítésnek, mert a virágok gyorsan bezárulnak és ilyenkor már nem érvényesülnek sem szín, sem zamatanyagai a mézben olyan intenzíven, mint amikor kinyílt virágokból készíted.Tedd szűrőszitába a virágokat, tiszta csapvíz alatt öblítsd át őket és öntsd egy megfelelő nagyságú fazékba. Karikázd fel a citromokat, de előtte jó alaposan mosd meg.
Citromkarikákat add hozzá a virágokhoz és mérd hozzá a tiszta csapvizet. Közepes lángon kezd el főzni a virágokat úgy, hogy csak lassan bugyogva forrjon.
30 – 35 perc főzés után szűrőszitán szűrd át egy másik edénybe és jól nyomkodd ki a benne maradt folyadékot.Öntsd hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrokat és lassan bugyogva főzd 1,5 órát, hogy a hamis méz kissé megszilárduljon.
Öntsd üvegekbe, zárd le jól a tetejét és fordítsd fejre az üvegeket

