Gyenge-bab leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Gyenge-bab leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A babot alaposan megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni.
Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot.
A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban.
Kis lángon világosra pirítjuk.
Kevéske, kb.
0, 5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.
Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba és az egészet a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.

Gyenge-bab leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyenge-bab leves