Hozzávalók:
6 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
4 dl tejföl
4 csomag étkezési zselatin,(20 g csomag )
2 dl szörp ( málna )
10 evökanál cukor
tepsi mérete: 37 x
*
Elkészítés:
3 tojásfehérjét habbá verjük, 3 evőkanál cukoral 3 tojássárgáját hozzá adjuk. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, és langyosan hozzákeverjük a tojásos habhoz Tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük.
Második réteg:
Ugyan az mint az előző, csak a tojássárgájához keverünk 3 evőkanál kakaót. Ha az elsőréteg megdermedt, akkor ráöntjük ezt a réteget és vissza a hűtőbe.
Harmadik réteg:
4 dl tejfölt elkeverünk 7 evőkanál cukorral és 2 csomag vaniliás cukorral. A zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük és hozzákeverjük a tejfölhöz. Ezt is ráöntöd a megdermedt előző rétegekre, de ezt tovább hagyd a hűtőbe mert több idő míg megdermed.
Negyedik réteg:
A zselatint 1,5 vizzel felfözzükl hozzá adjuk a szörpöt és ezt öntsük a megdermedt többi rétegre.
És ezután ezt is betesszük a hűtőbe. Ha teljesen megdermedt lehet fogyasztani.