Hozzávalók:
Pörkölthöz:
60dkg sertéslapocka
2fej vöröshagyma
2paprika
2paradicsom
2gerezd fokhagym
étolaj
őröltpaprika
őröltbors
só
1ek liszt
3szál sárgarépa
3szál petrezselyemgyökér
50dkg burgonya
babérlevél
őrölt kömény
Galuskához: 1 egész
*
Elkészítés:
A húst felkockázzuk,és pörköltet főzünk belőle.
Amikor már puha a hús a liszttel besűrítjük,állandó keverés mellett apránként hozzászórva,hogy ne legyen csomós.
Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket,és vízzel felengedjük,felforraljuk,sózzuk,fűszerezzük.Mikor már a zöldségek félig megpuhultak belemehet a kockára aprított burgonya is.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)