Hozzávalók:
marhapörkölt: 80 dkg
zsír: 1 evőkanál
vöröshagyma: 2 fej
zöldség: 1 szál
sárgarépa: 2 szál
fokhagyma: 4 gerezd
pirospaprika: 1 evőkanál
köménymag: csipetnyi
só: csipetnyi
fűszer keverék: 1 evőkanál
zöldpaprika: 2 zöld
paradicsom: 2 db
lecsó szósz: 2 evőkanál
burgonya: 50 dkg
Csipetkéhez:
tojás: 2 db
liszt: 6 evőkanál
*
Elkészítés:
Megmaradt marhapörkölt. mint a pörkölthöz szoktuk.
Az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és egy kevés vízzel feleresztjük.
Ha zsírjára pirult, beletesszük a maradék marhahúst, nagyon keveset fűszerezzük mivel a marhapörkölt már egy kész étel, gyakori kevergetés közben pároljuk.
Ha zsírjára sült, belekeverjük az őrölt köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot vagy a lecsót, és szükség szerint megint egy kevés vizet öntve alá-hogy le ne süljön-, tovább pároljuk.
Ha a hús már puha, felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, és mielőtt a burgonya is egészen megfőne, belefőzzük az egy tojásból gyúrt csipetkét.
Ha a kuktában főzzük , akkor a fokhagyma hozzáadása után egy kevés vizet öntünk a húsra, és lezárjuk a fedőt. Kb. 10 perc főzés után- amikor a hús már majdnem puha-, feleresztjük, és most már fedő lezárása nélkül főzzük készre, hiszen az apró kockára vágott burgonya, és csipetke percek alatt megfő.