Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg.füstölt csülök
1db.vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
50 dkg burgonya
1-2 babérlevél
1-2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1tk.szemes bors
1 kk.őrölt köménymag
1 db. zöldpaprika
1 db.paradicsom
1 tk.őrölt pirospaprika
1 jó csipet petrezselyem és zeller zöldje
1 tk.natúr zöldségkeverék (delikát, só és cukormentes)
2 ek.zsír
Nokedlihez:
1 tojás
8-10 ek liszt
kevés víz
*
Elkészítés:
A füstölt húst lefejtjük a csontról, felkockázzuk, majd a zsiradékon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, majd azonnal belerakjuk a húst, beletesszük a fűszereket és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húst.
Ha már majdnem megfőtt, akkor hozzáadjuk a tisztított feldarabolt vegyes zöldséget és a burgonyát, amit kockára vágunk.
Annyi vizet öntünk rá,amennyi levest szeretnénk, majd utánaízesítünk.
Amíg fő, addig elkészítjük a nokedlit.
A tojást abba a tálba ütjük amiből majd szaggatni fogjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet,hogy nem túl lágy, de jól szaggatható tésztát kapjunk.
Amikor a leves megfőtt, kanállal beleszaggatjuk a nokedlit, egyszer még felfőzzük és tálaljuk.
Ha gyorsan kell elkészíteni, akkor kuktába is tehetjük így energiát és időt spórolunk meg.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept