Gulyásleves borjúhússal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb, 25- 30 dkg vöröshagyma, 2 nagy db sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 kis karika zeller, 30 dkg burgonya, (tisztított, ) fűszerpaprika, 1 tk  őrölt kömény, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 ek zsír, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma,4 db zellerlevél, só, bors, ízlés szerint csipetke

*

Elkészítés:

A hagymát és a hús kockára vágom a zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, zöldségeket,és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet.   Fedővel lefedve saját levében 50 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét.
Ezután kerülnek bele burgonya, az aprított petrezselyem és zeller zöld, felöntjük 2 l -2.5 l vízzel. Letakarva tovább főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük. Én most nem csipetkét tettem bele egy  jó fél marék csigatésztát, és ezzel is finom.