Hozzávalók:
1/2 kg sertéslapocka, vagy marhalábszár
3 fej hagyma
2 ek. zsír
pirospaprika
1 csöves erős paprika
1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
3 közepes krumpli
1 csokor zeller zöldje
só
bors
köménymag
ételízesítő
*
Elkészítés:
A húsból a szokásos módon, jó sok hagymával pörköltet készítek, beleteszem az erős paprikát is. Ahol gyerek is eszik belőle, ott csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát. A zöldségeket feldarabolom és sós, ételízesítős vízben felteszem főni, csak éppen hogy ellepje. Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a zöldséget, ekkor teszem bele a kockára vágott krumplit, a köménymagot, a borsot és a zeller zöldet. Addig főzöm így együtt, amíg a krumpli is puha lesz. Puha kenyérrel nagyon finom.