Hozzávalók:
1 kg marhahús (csontnélküli nyakat vettem) 1 fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem gyökér 4-5 nagyobb krumpli őrölt pirospaprika köménymag só piros arany, gulyáskrém (ezek el is maradhatnak)
*
Elkészítés:
A húst felkockázom, jól megmosom . A vöröshagymát megdinsztelem, és ráteszem a kockára vágott húst, pirospaprikát, köményt, sót. Kicsit több vizet öntök alá, mintha pörköltnek készíteném. Addig főzöm, míg majdnem ehető a hús, ekkor felöntöm annyi vízzel, amennyit jónak látok, hogy ne legyen tú sűrű a zöldségekkel sem. Felforralom és ekkor teszem bele a zöldségeket, krumplit. Készre főzöm és már tálalható is! Lehet hozzá főzni tésztát, vagy csipetkét. Csipetkét 1 db tojás, 10 dek a liszttel jól összegyúrom és apróra elcsipedem és belefőzöm a gulyásba!