Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
zsír, vagy olaj
őrölt pirospaprika
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
2 babérlevél
nyers daráltpaprika
paradicsomlé
1 cső paprika
sárgarépa
zöldség
3-4 gerezd fokhagyma
só
burgonya
hús (ki milyenből szereti, a fűszerek pedig mindenkinek az ízlése szerint!)
*
Elkészítés:
Zsíron megdinszteltem kettő nagy vöröshagymát, majd megszórtam őrölt pirospaprikával, fehér borssal, őrölt köménnyel, majoránnával, tettem rá 1 evőkanál nyers darált paprikát, amit sóval raktam el, és öntöttem rá saját befőzésű paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát is metéltem bele, 2 babérlevél, ebben dinszteltem egy darabig a pulyka nyakakat és egy kis oldalast, majd felengedtem vízzel, kicsit sóztam még.
Később raktam bele a zöldséget, sárgarépát, egy cső paprikát, tovább főztem és mielőtt kész lett, akkor raktam bele a metélt burgonyát.


