Gulyásleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

080

Nehézség

Haladó

Gulyásleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél kg sertéscomb
1 evőkanál zsír
1 db vöröshagyma
1 db répa
1 db zöldség
kb. 20-30 dkg krumpli
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 csipet fehérbors
1 csipet őrölt köménymag
1 púpos teáskanál Maggi ételízesítő
2 evőkanál étolaj

*

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágjuk.
 A vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk, majd beleszórjuk a fazékba, amibe először beleraktuk a zsírt.
Megpirítjuk a hagymát kicsi sóval, mert akkor nem ég oda a vöröshagyma.
Ha megpirult, akkor félrehúzzuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a sertéshús kockákat, újra összekeverjük, s ráöntünk kb.
1 liter vizet.
Befűszerezzük, s ha elkezd forrni a levesünk, akkor kis-lángra rakjuk, s fedő alatt főzzük kb.
40 percig.
Közben azért néha megkevergetjük.
A répát, a zöldséget és a krumplit megpucoljuk.
A répát és a zöldséget felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk.
 Ha letelt a 40 perc, akkor hozzákeverjük a felkarikázott zöldséget és répát, meg a krumpli kockákat is, s hozzáöntünk még kb.
1/2 liter vizet.
Még főzzük kb.
fél órát.
Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e minden, s hogy elég sós-e?
Ha úgy érezzük, hogy nem elég sós, akkor még szórunk bele, s még főzzük kb.
10 percet, s el is készültünk.

Gulyásleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gulyásleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!