Hozzávalók:
fél kg sertéscomb
1 db répa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma (kisebb)
kb. 20-30 dkg krumpli
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 csípett fehérbors
1 csípett őrölt köménymag
1 púpos teáskanál Maggi ételízesítő (vagy amilyet szeretünk)
2 evőkanál étolaj
*
Elkészítés:
A húst kisebb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk, majd beleszórjuk a fazékba, amibe először beleraktuk az étolajat.
Megpirítjuk a hagymát kicsi sóval, mert akkor nem ég oda a vöröshagyma.
Ha megpirult, akkor félrehúzzuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a sertéshús kockákat, újra összekeverjük, s ráöntünk kb.
1 liter vizet.
Befűszerezzük, s ha elkezd forrni a levesünk, akkor kislángra rakjuk, s fedő alatt főzzük kb.
40 percig.
Közben azért néha megkevergetjük.
A répát, a zöldséget és a krumplit megpucoljuk.
A répát és a zöldséget felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk.
Ha letelt a 40 perc, akkor hozzákeverjük a felkarikázott zöldséget és répát, meg a krumplikockákat is, s hozzáöntünk még kb.
1/2 liter vizet.
Még főzzük kb.
fél órát.
Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e minden, s hogy elég fűszeres-e?
Ha úgy érezzük, hogy hiányzik belőle valamilyen fűszer, akkor még szórunk bele, s még főzzük kb.
10 percet, s el is készültünk.