Hozzávalók:
1,5 kg piros szinű paprika
80 dkg hagyma
80 dkg paradicsom
1-2 szelet zeller vagy 2-3 petrezselyemgyökér
1-2 csipőspaprika
2-3 cikk fokhagyma ,só,bors,babérlevél,őrölt kömény ,zsiradék, mokkáskanál tartósitó szer
*
Elkészítés:
-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk
-a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavarjuk
-megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felöntjük annyi vizzel amennyi éppen ellepi és lefedve puhára főzzük
-azonnal leszürjük,csepegtetve kihütjük
-paradicsompasszirozón kétszer átdaráljuk
-visszatesszük főni ,utánizesitjük,füszerezzük,tartositót belekeverjük ( attól függ ki milyen tertósitót használ )
-forrón üvegekbe szedjük ,szárazdunsztban kihütjük