Gulyásalap

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Gulyásalap

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg piros szinű paprika
80 dkg  hagyma
80 dkg paradicsom
1-2 szelet zeller vagy 2-3 petrezselyemgyökér
1-2  csipőspaprika
2-3 cikk fokhagyma ,só,bors,babérlevél,őrölt kömény ,zsiradék, mokkáskanál tartósitó szer

*

Elkészítés:

-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk
-a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavarjuk
-megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felöntjük annyi vizzel amennyi éppen ellepi és lefedve puhára főzzük
-azonnal leszürjük,csepegtetve kihütjük
-paradicsompasszirozón kétszer átdaráljuk
-visszatesszük főni ,utánizesitjük,füszerezzük,tartositót belekeverjük ( attól függ ki milyen tertósitót használ )
-forrón üvegekbe szedjük ,szárazdunsztban kihütjük

Gulyásalap

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gulyásalap

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!