Gulyás leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Gulyás leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg sovány marhahús
40 dkg sovány disznóhús
3-4 szál répa
2-3 szál petrezselyem
1/2 kicsi  zeller
1 paradicsom
1 zöld paprika
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg krumpli
1 tk Házi ételízesítő lehet bolti is
1 fakanál fűszerpaprika
1 fakanál őrölt köménymag
10-12 szem egész bors
1 evk só
1 fél dl olaj
3 l víz

*

Elkészítés:

Pörköltnek való húst veszünk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban fedő alatt megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a húst. Mivel a Marhahús nehezebben fő így külön is betehetjük elöbb azt majd a sertést . Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Mikor levét elfőtte hideg vízzel felengedjük,beletesszük a paprikát paradicsomot , ha a hús puhulni kezd, beletesszük a megtisztított hosszába vágott leves zöldségeket. Amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük ,közben az ízesítőket is beletesszük ,szájízünk szerint sózzuk borsozzuk .
Lehet bele tenni csipetkét is aki szereti ,én nem szoktam mert így szeretjük .

Gulyás leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gulyás leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!