Hozzávalók:
2 érett, puha avokádó
1 kis fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika egészen apróra vágva (ez el is maradhat)
1 zöld (vagy ennek híján sárga) citrom leve
kis tejföl
só
frissen őrölt bors
*
Elkészítés:
A guacamole (ejtsd: gvákámole) azték eredetű mártogatós, elkészítése igen egyszerű.
Az avokádót kettévagod, kiveszed a magját, kikanalazod a húsát, villával összetöröd.
A hagymát, fokhagymát lereszeled, s a többi hozzávalóval összekevered.
Egy botmixerrel krémesre turmixolod.
Frissen fogyasztva a legjobb, ha áll, oxidálódik, s barnás lesz a teteje.
Ez az ízéból nem vesz el, viszont a látvány értékét csökkenti.
Tálalhatjuk pirítóssal, pászkával, cheetossal.
Kiváló előétel.