Grúz almasaláta metélőhagymával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg alma
10 dkg vöröshagyma
1 cs metélőhagyma
Fél cs petrezselyem
2 kemény tojás
2 citrom
1 dl olíva olaj
Worchester mártás ízlés szerint
Csípős paprikakrém ízlés szerint
Só, bors ízlés szerint

*

Elkészítés:

Az almát megmossuk, a magházát eltávolítjuk, és az almát hámozatlanul a tisztított vöröshagymával együtt vékony karikákra vágjuk.
Az olíva olajat a fűszerekkel, ízesítőkkel simára keverjük, és összedolgozzuk az almával és a hagymával.
Tetejét keményre főzött tojás szeletekkel, valamint finomra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel megszórva díszítjük, illetve a mártásból is szórunk egy kicsit. Hidegen tároljuk, és tálaljuk.

Grúz almasaláta metélőhagymával