Grízgaluska leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Grízgaluska leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kész hús vagy csontleves
1 tojás
só, ízlés szerint
búzadara
forró, sós víz a főzéshez

*

Elkészítés:

Az egész tojást felverem  a sóval, majd annyi búzadarát teszek bele, hogy se túl híg, se túl kemény ne legyen, ha a tányért megmozdítom, akkor még mozduljon meg benne. Fél órát pihentetem, addigra megduzzadnak a grízszemek és már nem mozdul el a tányérban. Ekkor forró, sós vízbe szaggatom, kifőzöm.  Jól megduzzad, és könnyű lesz. Miután kiszedtem óvatosan a forró levesbe rakom és így hagyom még állni 10 percig, hogy magába szívja a leves ízét.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Grízgaluska leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!