Grízgaluska leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

65

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Grízgaluska leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 sárgarépa felkarikázva
2 zöldség felkarikázva
olivaolaj
2 tojás

ételízesítő
szárított zöldségkeverék
petrezselyem
annyi búzadara, hogy közepes lágy masszát kapjunk, mert ha túl kemény, a galuska is az lesz
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu

*

Elkészítés:

A grízgaluska masszáját elkészítem először. A két tojást, sót egy tányérba helyezek, majd öntök hozzá kevés búzadarát, összekeverem, ha még híg akkor keveset öntök hozzá. Kicsit lágyabb legyen a massza, én úgy szoktam ellenőrizni, hogy a kanállal ha keverem, még lágyabb, krémesebb. Hagyom egy órát állni. A répát és a zöldséget felkarikázva megpirítom az oliván, majd felöntöm vízzel és ízesítem ételízesítő, só, szárított zöldségek, petrezselyemmel. Picit főzöm, hogy megpuhuljanak a zöldségek pár perc alatt, aztán beleszaggatom egy teáskanál segítségével a galuskát, pár perc alatt készre főzöm.
Ha van húsleves alaplénk az is jó hozzá csak belefőzzük a galuskát. Anyukám csak vegetás vízbe szokta kifőzni és úgy eszi a galuskát.

Grízgaluska leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Grízgaluska leves