Grízgaluska Cassava darából (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db tojás
1 tk útifűmaghéj
kb. 2 ek Cassava / Gari dara
½ mk só

*

Elkészítés:

1:1-ben lehet helyettesíteni a Cassava darával, és nincs mellékíze.
Nagyon finom grízgaluskát lehet készíteni belőle!
Verjük fel egy villával a tojásokat, adjuk hozzá az útifűmaghéjat, 1, 5 evőkanálnyi Cassava darát, és várjunk néhány percig, amíg elkezd sűrűsödni.
Könnyen keverhető, de nem folyós masszát kell kapnunk.
A dara mennyisége attól függ, hogy mekkora tojásokat használunk.
Várjunk fél óra hosszat, amíg a dara felszívja a nedvességet.
Ha még nagyon folyós, tegyünk hozzá még egy kevés darát.
Forraljunk fel egy lábasban vizet, tegyünk bele sót, mártsunk egy kiskanalat a forró vízbe, és kanalanként szaggassuk bele a darát.
Miután feljöttek a galuskák a víz színére, főzzük még néhány percig, majd zárjuk el a gázt, fedjük le, hagyjuk 15 percig állni a vízben, majd szűrjük le.