Hozzávalók:
1 egész tojás
Csipet só
1 teáskanál olaj vagy olvasztott zsír
Petrezselyem zöld
*
Elkészítés:
A lehető legegyszerűbben csinálom. Felütök egy tojást, töltök hozzá egy tojássárgányi olajat, megsózom és villával felverem.Tehetünk bele apróra vágott petrezselyem zöldjét. Öntök hozzá grízt és összekeverem. Addig pótlom a grízt, amíg felkevert tejföl állagú lesz. Legfeljebb pár percig pihetetem, ha még nem elég puhák a zöldségek. Mokkáskanállal szaggatom a levesbe, ami persze nem zubogva fő, inkább csak gyöngyözik. Az nem baj, ha mindez egy fél órával a tálalás előtt történik. A leves nem hűl ki addigra, ha pedig mégis, hát nem ügy melegíteni egy kicsit. Jócskán megnőnek, és ha marad estére, még tovább is dagadnak.