Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
5 ek. víz
1 cs. vaníliáscukor
1 cs. sütőrpor
Krém:
3 dkg búzadara
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor (lehet kevesebb is, mert így eléggé édes, legalábbis nekem)
1 cs. babapiskóta
30-35 dkg ribizli
1 cs. zseléfix
*
Elkészítés:
Piskóta:
A lisztet a sütőporral, a cukrot a vaníliáscukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kerek tortaformában megsütjük. Mikor kihűlt kettévágjuk.
Krém:
A tejben megfőzzük a búzadarát, mint amikor tejbegrízt készítünk, és teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és villával összetörjük. A habos krémhez hozzákeverjük és beletesszük a zseléfixet is, hogy felfogja a ribizli levét. Ezután jó vastagon megtöltjük a piskótát, és bevonjuk krémmel a tetejét és az oldalát is.
Kirakjuk babapiskótával és körbe kötjük egy szalaggal, díszítésként ribizlit használunk.
Jó étvágyat!