Hozzávalók:
5 őszibarack(közepes méretű, sárga húsú)
10 dkg + 1 ek búzadara
10 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
25 dkg natúr joghurt
2 tojás
8 dkg cukor
7 dkg olvasztott vaj
1 vaníliarúd
1/2 citrom leve
*
Elkészítés:
lisztet egy tálba szitáljuk, hozzámérjük a búzadarát, belekeverjük a sütőport.
A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait egy másik tálban, kézi habverő segítségével, gyorsan összekeverjük.
Hozzáadjuk a már kihűlt, olvasztott vajat, majd több részletben a lisztes keveréket is. A tésztát min. fél órát állni hagyjuk, hogy ez idő alatt a búzadaraszemek megszívhassák magukat, megpuhulhassanak.
Közben előkészítjük a gyümölcsöt: a barackokat megmossuk, lehúzzuk a héjukat, kimagozzuk és vékony (kb 0,5 cm-es cikkekre) vágjuk. Citromlével lecsöpögtetjük, összeforgatjuk az evőkanálnyi búzadarával, és szűrőbe tesszük, hagyjuk a levét lecsepegni.
A masszát (fél gáztepsinyi méretű) kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
A tetejére rakosgatjuk a barackszeleteket.
Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!