Hozzávalók:
A piskótához:
3 db tojás
6 g sütőpor
2 ek napraforgóolaj
1 csipet só
3 ek eritrit
3 ek barna rizsliszt
1 ek kakaó
A krémhez:
2,5 dl tej
4 ek rizsdara
2 ek eritrit
2 ek xilit
10 g vaníliás cukor
150 g vaj vagy margarin
*
Elkészítés:
A tészta: Szétválasztjuk a tojásokat.
A tojások sárgáját az eritrit felével habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaót.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritrittel.
A tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
A tésztát kisebb méretű muffin formákba adagoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb.
15 perc).
Amikor kihűltek, kettévágjuk őket, és megtöltjük a krémmel.
A krém: A tejet a xilittel, csipet sóval felforraljuk, a rizsdarát hozzáadjuk.
Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
A vajat az eritrittel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt rizsdarás krémmel összekeverjük.
A krém felét a muffinok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére.
Kakaóval, szóró cukorral, ostyával kidíszítjük.