Gríz lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

marika3

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

500 ml tej
200 gr búzadara ( gríz)
pici só
2 egész tojás
2 evőkanál liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez
porcukor a tetejére

*

Elkészítés:

A tejet egy edényben felforraljuk, hozzádjuk a cukrot és a sót. Amikor forrni kezd , apránként hozzáadjuk a bőzadarát, folyamatosa kevergetés mellett sűrú tejbegrízt készítünk belőle. Még forrón kiborítjuk a tejbegrízt egy hőállő felületre,(pl gyúródeszka) , vizes kanállal vagy tortalapáttal egyenletesen elsimítjuk , hogy kb. 1,5 cm magas legyen. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk 3-4 cm-es kockákra. Egy tányérba beleütjük a tojásokat, villával kissé ekavarjuk, egy másik tányérba pedig odakészítjük a lisztet. Előbb a lisztbe majd a tojásba forgatjuk a tejbegríz kockákat , ezután forró olajban mindkét oldalukat  pirosra sütjük.  A tetejét megszórjuk porcukorral!
Jó étvágyat!!!

Gríz lepény