Hozzávalók:
2 kg dagado-
1 kg szalonna
5-6 cikk fokhagyma
1 hagyma
1 evokanal zsir
1 evokanal cukor
so
1 mokkaskanal orolt szegfubors
1 mokkaskanal orolt komeny
1 mokkaskanal morzsolt kakukkfu
orolt feketebors
orolt edes pirospaprika
*
Elkészítés:
-a hagymat megpucoljuk es felvagjuk
-a zsiron uvegesre piritjuk amikor majdnem kesz
-hozzadajuk a fokhagymat
-ha kesz felrehuzzuk es belekeverjuk a cukrot
-a szegfuborsot,a komenyt,a kakukkfuvet ,a fekete borsot
-hagyjuk hulni
-a hust +szalonnat 2-3 cm csikokra vagjuk
-2-3 orat hideg helyre tesszuk majd ledaraljuk
-beledaraljuk a kihult hagymat is
-megsozzuk ,+ beleszorjuk a pirospaprikat
-a kolbaszmasszat 15-20 cm -re vagott beldarabokb toltjuk –
-ket vegen a belet behurkiljuk
-2 percre jeghideg vizbe rakjuk
-kivesszuk rudra akasztjuk
-masnapig hagyjuk szikkadni
-foliaba teve melyhutoben taroljuk
-a kolbaszt faszenes grillen vagy tepsiben zsiradek nelkul lassu tuzon sutjuk