Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 bögre rizs ( 2,5 dl )
2 bögre víz, (forrásba lévő )
1 dl olaj, 1 húsleves kocka,1/2 csomag vegyes zöldség, só , 1,30 kg csirke, szárnyas fűszersó, 1 db nagy alma,5 dkg ráma, piros arany
*
Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉSE: A csirkét fűszerekkel jól bekenem kivül, és belül, a megtisztitott almát és a rámát a belsejébe teszem.
Hústűvel összetüzöm, egy órát hagyom piheni, hogy a fűszerek jó átjárják a húst.
Zöldséges rizs Amikor az olaj már meleg, de még nem füstöl, öntsük rá a rizst, és forgassuk át, hogy a szemek egyenletesen fölvegyék az olajat.
A másik edényben a víz mostanra lobogva forr, öntsük rá a rizsre, fedjük le.
Még egy, legfeljebb két percig menjen alatta a gáz, aztán zárjuk el, és hagyjuk békén.
kb.
15 percig.
Fagyasztott vegyes zöldséget forrásban lévő vízbe teszem, sózom, és egy leveskockát is teszek bele.
3-5 percig főzöm, a vizet leöntöm róla.
Ha már a rizs is puha óvatosan hozzá keverjük a zöldségeket.
(én tettem kukoricát is hozzá)