Hozzávalók:
Vizes piskóta: 6 db
Krém: 15 dkg
*
Elkészítés:
Vizes piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és cukorral jó keményre verjük. A sárgáját, vízzel és a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Miután jól kikevertük, lazán beleforgatjuk a felvert habot. 28 cm-es kerek kapcsos sütőformába sütőpapírt teszünk, a tésztát beleöntjük és közepes hőmérsékleten megsütjük.
Krém: először a cukrot karamelizáljuk, felöntjük a tej felével és addig főzzük, amíg felolvad. A maradék tejbe beleöntjük a lisztet, simára keverjük, majd a karamellás tejhez adjuk és sűrű péppé főzzük. Hűlni hagyjuk. A porcukrot kikeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a kihűlt pépet, majd simára keverjük.
10 dkg cukrot szintén karamelizálunk, majd 10 dkg diót belekeverünk, kicsit pirítjuk még, majd olajos tálra öntjük, kihűtjük. Ha megszilárdult, aprítógépben, vagy a sordófával összetörjük. Negyed részét a krémbe keverjük, a többivel díszítjük a tortát.