Grillázs dióval formákban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

18

Nehézség

Nehéz

Grillázs dióval formákban

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 bögre apróra tört dió
2 bögre  kristálycukor
sütőpapír
fém süti formák

*

Elkészítés:

1.    Előszészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük.
2.    A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú) serpenyőbe öntjük.
3.    Közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva melegítjük. Egyszer csak elkezd kicsit összecsomósodni a cukor, mintha vizes lenne, majd szépen lassan szétolvad. Pont úgy fog kinézni, mintha olaj lenne. Ha esetleg maradnak benne kisebb cukorrögök a barnulás és olvadás ellenére, inkább vegyük le a tűzről időben, a rögök később nem fognak érződni, de semmiképp se égessük túl!
4.    Nagyon kell figyelni a színét: fokozatosan sötétedik, de ha már körülbelül gyantaszínű-világosbarna, akkor levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a  diót.
5.    Amint elkeverjük, rögtön a sütőpapírra csorgatjuk, minél vékonyabb rétegben.Sütemény formákat  helyeztem a sütőpapírra és ebbe csurgattam bele  ,hogy azt a formát  vegye fel .
6.       Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, és megszilárduljon

Grillázs dióval  formákban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Grillázs dióval formákban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!