Hozzávalók:
Mivel rossz idő volt, ezért elmaradt a grillezés. Sütőben sütöttem meg a két napja bepácolt húsokat. A végeredmény fincsi lett.
1 kg csirke felsőcomb
1,5 kg csirkeszárny
1,5-2 dl olaj vagy oliva
só, bors,
tört pirospaprika,
morzsolt kakukkfű,
morzsolt tárkony
majoranna
fokhagymafűszersó
morzsolt bazsalikom
1 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
*
Elkészítés:
A húst megtisztítom. Elkészítem a páclét, az olajat összekeverem az ízlés szerint hozzáadott fűszerekkel, majd a húst bepácolom, mindkét oldalát beleforgatom, egy tálba beleteszem és lefedve hűtőben hagyva pácolom. Nekem ez két napra sikeredett, jól összeértek az ízek. Egy nagy tepsibe helyezem a húst és pici vizet öntök alá, lealufóliázom és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60-75 percet sütöm, majd leszedem az alufóliát. Légkeverésesen pirítom a hús mindkét oldalát kb. 5-10 percig, ha nincs, akkor kb. 10-10 percig, míg piros lesz. A család sült burgonyával és lesózott paradicsom és hagyma salival, picik sóskafőzivel ették.