Hozzávalók:
5-6 szelet Tarja
3-4 szelet csirke comb
ízlés szerint dijoni mustár
piros őrölt fűszer paprika
chili őrölve
koriander őrölve
4-5 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
Csirkéhez
3-4 szelet csirke comb
2 teáskanál worchester szósz
só
őrölt fehér bors
rozmaring
kakukkfű
majoranna
szerecsendió
2-3 fokhagyma
Burgonya köret
1,5 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
pici olaj
só
piros paprika
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk majd apróra vágva sós vízben főni tesszük fel.
Ha megfőtt leszürjük, közben a fej hagymát apróra vágva olajon megdinszteljük és ezt a hagymás olajos öntetet ráöntjük a burgonyára, ha kell még sózzuk és megszórjuk pirospaprikával Majd botmixerrel pürésítjük.
A Csirkét sózzuk be és hagyjuk állni kb.
egy fél órát.
Közben a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát.
( ízlés szerint tehetünk bele több fokhagymát is) Ezután alaposan forgassuk bele a felszeletelt húst, majd hagyjuk pár órán át pácolódni sütés előtt.
( én este pácoltam be, és éjszakára betettem a hűtőbe ) Sütés előtt csepegtessük le a húsról a páclevet, majd pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép ropogósra a grillen, Tarjához 5-6 szelet húshoz 2 evőkanál dijoni mustár, 1 ½ evőkanál fűszerkeverék és 3 evőkanál olaj szükséges, amit szépen kikeverek.
Beecsetelem vele a tarja szeleteket és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Sütés előtt sózom, majd olajjal vékonyan kikent tepsire rendezem és 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre.
Ekkor grill-forró levegőre kapcsolok és mindkét oldalán meggrillezem a húsokat.