Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
6-7 szelet gépsonka
1 pohár tejföl
só, bors
15 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk és a 2 literes Ultra Plusz/Pro edénybe szeleteljük. Az edényt előtte kivajazzuk.
A Tupperware Kristály só-bors őrlővel fűszerezzük. Nekem só és egész bors vegyesen van az őrlőben!
Ráhelyezzük a gépsonka szeleteket úgy, hogy eltakarják a burgonyát. Ezt is kicsit fűszerezzük.
A Tupperware Kézi reszelő/szeletelővel a hagymát vékony karikára szeljük.
A szeletelt hagymát elterítjük a gépsonkán, majd a tejföllel leöntjük.
A tetejére a Konyhai Malomban lereszeljük a sajtot és ezt is a tetejére szórjuk.
Az edényt lefedjük a tetejével és addig sütjük, Kb. 20 perc, amíg a sajt megpirul.
Ajánlott Tupperware edények:
2 literes Ultra Plusz/Pro edény
Konyhai Malom
Kristály só/borsőrlő
TW Konyhai előkészítő kés
Kézi reszelő/szeletelő
Tortalapát (ez az edényben való vágáshoz és kivételhez nagy segítség, ugyanis a Tupperware edényekben TILOS késsel vágni!)