Graham Kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Graham Kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
Kovászhoz:
200 g graham liszt
10 g friss élesztő
2 dl víz
Kenyérhez:
Összes kovász
50 g graham liszt
250 g BL-80 kenyérliszt
3 kk. só (kb. 10 g)
csipet aszkorbin
1 kk. sikér
10 g élesztő
1 ek. olaj
1 dl víz

*

Elkészítés:

Leírás
Kovász készítése:
Előző este egy fedeles műanyag tálba belemérünk 200 g graham lisztet, 10 g élesztőt és 2 dl vizet.
Ezt egy evőkanál segítségével összekeverjük, letakarjuk és a konyhaasztalon másnapig pihentetjük.
Kenyér elkészítése:
Másnap reggel ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a többi alapanyagot és kézzel alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 1-1,5 órára a tálban hagyjuk, letakarva.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük, gyengén meglisztezzük és kissé ellapogatjuk. Két oldalát behajtjuk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, letakarjuk és 60 percig tovább kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Amikor letelt a 60 perc, a kenyér közepét egy éles késsel vagy pengével bevágjuk, vízzel megpermetezzük (kenyeret és a jénai tetejét is) majd a tetejével letakarjuk.
Előmelegített sütőben 220 fokon 45 percig sütjük.http://www.noiezmegaz.hu/graham-kenyer/

Graham Kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Graham Kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!